Slik deaktiverer du UAC (User Account Control) i Windows

De Brukerkonto-kontroll eller UAC (Brukerkonto-kontroll) er et Windows-verktøy som lar oss holde oversikt over applikasjonene som prøver å gjøre endringer på datamaskinen. Det er årsaken til den berømte “Vil du la dette programmet gjøre endringer på enheten?”.

Dette er en funksjon som er aktivert som standard, både i Windows 10, som tidligere versjoner (Windows 7 / Windows 8). Når vi kjører et program som krever administratortillatelser, får vi altså et varselvarsel som det som er nevnt:

I noen situasjoner kan denne typen kontokontroll være et problem. Kan den deaktiveres?

Slik deaktiverer du brukerkontokontroll i Windows 10

For å deaktiver brukerkontokontroll (UAC) i Windows 10 vi må følge følgende trinn:

  • Vi åpner Kontrollpanel. Vi kan gjøre dette ved å skrive "Kontrollpanel”I Cortana og klikke på panelikonet.
  • I søkeboksen øverst til høyre skriver vi "UAC". Blant forslagene som vises, velger vi "Endre innstillinger for brukerkontokontroll”.

  • I konfigurasjonsvinduet for brukerkontokontroll kan vi deaktivere varsler helt ved å senke linjen til "Aldri gi meg beskjed”.
  • Klikk på "Å akseptere”Og start datamaskinen på nytt for at endringene skal tre i kraft.

Windows tilbyr forskjellige grader av konfigurasjon for kontokontroll. Vi kan aktivere varsler når et program gjør endringer i datamaskinen og Windows-innstillingene, bare når det gjør endringer på datamaskinen eller ikke mottar noe varsel. Enhver endring i denne forbindelse krever bruk av administrator tillatelse.

Ved å la varslene være fullstendig deaktivert, risikerer vi at et ondsinnet program gjør uønskede endringer på datamaskinen uten vårt samtykke. Dette er ikke anbefalt. La oss huske det!

Husk at vi alltid kan aktivere dem igjen ved å heve glidebryteren til tredje nivå, standardkonfigurasjonen av UAC i Windows 10.

Slik deaktiverer du brukerkontokontroll i Windows 8

I tidligere versjoner av Windows er prosessen veldig lik:

  • Vi trykker på tasten Windows + X og fra Verktøy-menyen åpner vi Kontrollpanel.
  • Vi skriver "UAC" i søkefeltet øverst til høyre i vinduet. Vi velger "Endre innstillinger for brukerkontokontroll”.
  • For å deaktivere kontokontrollen vil vi ganske enkelt senke glidebryteren til det laveste nivået, "Aldri gi meg beskjed”.
  • Klikk på "Å akseptere”. Hvis den aktive brukeren vår ikke er administrator, vil den be oss om legitimasjonen til en bruker med tillatelse til å gjøre endringer på datamaskinen.

Slik deaktiverer du brukerkontokontroll i Windows 7

Som du kan forestille deg, i Windows 7 er endringen i kontokontroll veldig lik det vi har sett så langt:

  • Klikk på knappen Start og vi får tilgang til Kontrollpanel.
  • Vi klikker på "Sikkerhetssystem”.
  • I "Aktivitetssenteret" velger vi "Endre innstillinger for brukerkontokontroll".
  • Vi flytter skyveknappelinjen ned, "Aldri gi meg beskjed”.
  • Klikk på "Å akseptere”Og start datamaskinen på nytt for å bruke endringene. Administratortillatelser kreves for å gjøre denne typen endringer. Huske!

Som du kan se, er det en veldig enkel prosess som kan hjelpe oss med å løse problemer relatert til ekstern assistanse av utstyr - veldig nyttig for helpdesk og tekniske tjenester fra selskaper. Det kan også bidra til å lindre visse problemer med skrivebordssinking (selv om vi også kan bruke andre triks for å øke ytelsen til Windows).

På den annen side, deaktiver denne typen varsler utvider sårbarheten til teamet vårt sterkt. Spesielt hvis vi har åpen tilgang til Internett og kontroll over å gjøre noen form for endringer eller installasjoner i utstyret. Bruk deg alltid klokt og med sunn fornuft.

Har du Telegram installert? Motta det beste innlegget for hver dag den kanalen vår. Eller hvis du foretrekker det, finn ut alt fra vårt Facebook-side.