Google Foto har sluttet å ta sikkerhetskopier av mange av bildene dine

Google Foto er et av de beste verktøyene for å lagre sikkerhetskopier av alle bildene vi tar og mottar på mobilen vår. Inntil nå, da applikasjonen oppdaget en ny mappe med bilder og videoer, spurte den oss om vi ønsket å lage en sikkerhetskopi, noe som er bra for å sikre enhver form for multimediainnhold.

Kvaliteten på disse sikkerhetskopiene er betinget av enheten vår (husk at hvis du for eksempel har en Pixel 3, vil du ha ubegrenset lagringsplass til 2022) eller konfigurasjonen som vi har bestemt oss for å bruke, men hvis vi vil slutte å lage kopier, må deaktivere denne funksjonen for hånd. Imidlertid, selv om bildene og videoene som vi tar med mobilkameraet de fortsetter å laste opp til skyen som vanlig, etter at den nye oppdateringen av Google Photos har endret seg "litt".

Hvis inntil nå alle disse sikkerhetskopiene ble gjort som standard, sikkerhetskopier i tredjepartsapper er deaktivert. Dermed blir ethvert bilde eller video mottatt av WhatsApp, Instagram-bilder, bildeditorer, etc. er utilgjengelig for Google Foto fra nå av. En ny regel som gjør at selv applikasjoner som er utviklet av Google selv, for eksempel "Messages" -appen, ser begrensninger når de tar sikkerhetskopier.

Hvorfor har sikkerhetskopiering av Google Foto vært begrenset?

Ifølge Google er målet de har til hensikt å oppnå med denne begrensningen lindre datatrafikk på internett, som er overbelastet på grunn av COVID-19-krisen. Dette er ikke noe nytt, og vi har allerede sett lignende bevegelser på plattformer som Netflix eller YouTube, som reduserte kvaliteten på streaming i Europa i de tøffeste øyeblikkene av pandemien - og i noen land som Spania er de fremdeles i stand.

Derfor, selv om vi har bedt Google Foto om å ta sikkerhetskopier av visse applikasjoner, kan det hende at disse kopiene ikke lenger blir laget på dette tidspunktet. Heldigvis kan vi fremdeles endre innstillingene for bilder slik at de fortsetter, selv om vi må aktivere det for hånd. Deretter forklarer vi hvordan du gjør det.

Hvordan konfigurere Google Foto for å ta sikkerhetskopier av alle appene våre

I forrige uke oppdaterte Google Photos-applikasjonen og la til et nytt ikon og funksjoner. Hvis vi allerede har oppdatert søknaden, er dette trinnene vi må følge:

  • Åpne Google Foto-appen.
  • Klikk på "i den nedre menyenbibliotek”.
  • I det øvre området av skjermen klikker du på “Verktøy”.
  • Velg “Nederst på Verktøy-menyen.Enhetsmappekopi”.

  • Her vil du se de forskjellige mappene på enheten din som inneholder bilder. Hvis noen av disse mappene har ikonet for en krysset over skyen, det betyr at Bilder ikke sikkerhetskopierer den mappen.
  • For å ta sikkerhetskopier igjen, klikk på mappen og aktiver fanen "Lag sikkerhetskopi og synkronisering”Som du ser rett øverst på skjermen. Gjenta den samme prosessen med alle mappene du vil laste opp til skyen.

Google Foto vil automatisk synkronisere alle videoene og bildene, og lagre en sikkerhetskopi som vanlig til nå.

Hvis vi fremdeles har den gamle versjonen av Google Foto, er trinnene som følger veldig like:

  • Åpne Google Foto-appen og vis menyen til venstre.
  • Gå til "Innstillinger" og velg "Sikkerhetskopiering og synkronisering".
  • Klikk på "Backup device folders" på menyen.
  • Bruk fanene til høyre for å aktivere sikkerhetskopier av en hvilken som helst mappe du vil lagre i Google Foto.

På denne måten sørger vi for at alle viktige bilder blir sikkerhetskopiert i skyen. Løst!

Har du Telegram installert? Motta det beste innlegget for hver dag den kanalen vår. Eller hvis du foretrekker det, finn ut alt fra vårt Facebook-side.